Pàgines

4 de gener del 2014

Cristina Sampere i els símbols de la quotidianitat


Encetem el 2014 amb més articles! Des que vam començar aquesta aventura, fa gairebé un any, hem anat publicant sobre diferents aspectes de la cultura: història, costums, turisme, art, museologia, etc. Ja en portem 35 -contant aquest- i estem molt agraïts de poder continuar amb la mateixa energia del primer dia. 
El primer article del nou any que comença el volem dedicar a l'artista Cristina Sampere, de la que farem un tast de la seva creació.


És llicenciada en Belles Arts per la Universitat de Barcelona, és gestora cultural i ha realitzat exposicions tant individuals com col·lectives, a nivell nacional i internacional, així com també ha guanyat diversos premis catalans. La seva obra se centra principalment en un seguit de bodegons formats per elements quotidians actuals: calaixos, bolígrafs, ipads, fotografies, còmics o joguines conformen l'imaginari de la seva obra, consistent en olis sobre tela de pinzellada curta i rugosa i amb alguns punts de difuminació que doten de tridimensionalitat les figures planes i que l'allunya, d'alguna manera, de l'estil del còmic i el disseny gràfic -o fins i tot del naïf, que n'és la primera impressió que en tenim pels colors vius i plans.  






Aquestes biblioteques i despatxos ens fan reflexionar sobre la presència humana ja que, tot i no haver cap persona present, es pot entreveure l'ànima i la personalitat de cadascú a través dels nostres objectes personals. Ens deixa entrar en la intimitat d'aquestes persones a través d'objectes d'ús diari, creant-hi una relació de pertinència i de memòria personal, la narració vital que cadascú es traça a partir dels seus objectes preuats. 



La biblioteca de Hugo


Us deixem amb el vidio del 'vernissaje' de la exposició que va fer a la galeria Jorge Alcolea de Madrid al novembre de 2007 i 2011.



Terra, mar, aire






A la recerca del tresor


2 comentaris:

  1. On és possible veure'n una exposició o trobar-ne informació de primera mà? (a banda del que ofereix la xarxa)

    ResponElimina
  2. Hola!
    Gràcies per escriure'ns! Pel que sabem, actualment, és directora de projectes culturals a la Fundació Setba, i també se la pot trobar al Facebook.

    Aquí pots trobar el seu currículum d'exposicions,
    http://www.marcsarias.es/Cristina_Sampere/curricu.htm

    Salut!

    ResponElimina