Pàgines

4 de novembre del 2014

#dillunsartístics. La conceptualització de la proposta

Com ja deveu sospitar a l'equip redactor del Cultius Culturals ens encanta fer conceptualitzacions de totes les coses que anem fent i proposant! Ja ho vam fer a partir de la pintada del piló poètic pel Sant Agapito's Day, essent el nostre primer offline oficial; i ara volem tornar a explicar el perquè, el com i el quan dels #dillunsartístics!


Com bé sabreu, ja portavem molts mesos publicant a Twitter i Facebook cada dilluns una obra d'art, sempre amb la frase "Els dilluns passen millor amb art"; una proposta que va sorgir així improvitzada un dilluns molt fred de novembre. El 4 de novembre de 2013, per ser més exactes, de la mà de la japonesa Kumi Yamashita, i avui tot just fa un any.

El plantejament inicial era ben senzill, "animar" l'inici de setmana a partir d'una imatge artística, coneguda o no, per tal de fer difusió artística. De mica en mica vam anar veient que els nostres seguidors esperaven els dilluns per veure quina obra triaríem!! A partir d'aquí ho vam implantar com una norma interna: cada dilluns mostrar una peça artística, jugant amb les temàtiques, èpoques i, fins i tot, relacionant-ho amb aniversaris, dies concrets o exposicions que es fessin en aquell moment. Això ens agradava molt perquè era una feina més d'investigació i recerca a partir d'artistes nous que anavem trobant o d'antics que redescobríem.


Kumi Yamashita, imatge del primer "Els dilluns passen millor amb art". Dilluns 4 novembre, 2013


Un dilluns de setembre, però, la cosa canvià una mica. Un dels objectius del blog era que amics i seguidors participessin activament. El Cultius Culturals pretén ser més que un blog cultural en el que escrivim articles; volíem la resposta i implicació de la gent, i fins ara era una assignatura que teníem pendent. És per això que decidirem provar sort: podríem aconseguir que la gent paticipés de les obres que penjavem els dilluns? Així nasqué un tímid hashtag anomenat #dillunsartístics, una proposta que pretenia crear una vinculació entre el Cultius i els seus seguidors, que aquests també gaudissin de la tasca de pensar i buscar les imatges dels dilluns, una feina que a nosaltres ens aportava molt i que, d'aquesta manera, es podria crear un intercanvi cultural i artístic online!

Ja portem un mes i mig i estem molt contents de la resposta rebuda! Cada dilluns tenim les propostes artístiques d'un seguit de persones que s'estan fidelitzant i, a més més, s'uneixen cada vegada nous comptes de Twitter :)
És per aquest motiu que crèiem que necessitavem donar un pas més, crear un alicient que fes que els nostres seguidors no es cansessin dels #dillunsartístics, i així vam decidir premiar una de les imatges i fer-la fotografia de portada del blog a Facebook i Twitter, una imatge que nosaltres mateixos ja anavem canviant cada mes, reafirmant d'aquesta manera la participació útil dels amics del blog! Finalment hi ha hagut dos guanyadors! I això ha sigut degut a que, per una banda, ens va costar decidir-nos només per una imatge, i a que ens semblava molt interessant usar-ne una per a portada del Twitter i l'altra per a Facebook.

 
Tuit de la Fundació Arranz Bravo, imatge de Twitter de novembre
Tuit d'Ester Recasens, imatge de Facebook de novembre



La experiència ens ha semblat magnífica i esperem poder continuar amb molts més #dillunsartístics cada vegada més participatius. Des d'aquí us animem a que hi participeu, no només per Twitter sinó també via Facebook, i esperem poder triar moltes més imatges de portada arran d'aquesta iniciativa :)


Ens quedem, finalment, donant-vos les gràcies a tots els participants i amb la definició que la Fundació Arranz Bravo de l'Hospitalet de Llobregat, que hem conegut gràcies a aquesta iniciativa, n'ha fet:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada