Pàgines

31 de maig del 2014

#MuseosPro: els professionals dels museus

Recordeu la #MuseumWeek? Aquella setmana de març que Twitter dedicava als museus europeus i de la que nosaltres en vam parlar aquí al bloc? Es tractava de cinc dies dedicats a diferents àmbits de les institucions museístiques i que, a través de hashtags tals com #MuseumMemories o #DayInTheLife, els comptes Twitter dels museus i dels usuaris podien interactuar i, d’aquesta manera conèixer una mica més les profunditats dels museus, què, qui i com hi treballen, així com difondre la col·lecció i l’edifici o resoldre dubtes dels ciutadans.



Arran d’aquella iniciativa, feixuga per altra banda pel fet d’haver-se fet cinc dies seguits sense descans, Laura Cano i Almudena López van decidir començar un petit viatge amb un esperit similar, però que potenciés aquelles persones invisibles que fan que els museus funcionin: els professionals dels museus.
A més a més han volgut donar-li cabuda a un dels fenòmens en auge del sector cultural, els blocs, de manera que s’ha volgut crear una xarxa blogger per tal de donar les visions d’una manera més llarga i, potser, entenedora que en 140 caràcters. Nosaltres, Cultius Culturals, hi participem com a bloc col·laborador, perquè ens interessa la cultura i els museus, alguns hi vivim o volem viure d’ells, i perquè és un tema molt interessant que afecta a cadascú de nosaltres, especialment en aquest temps de crisi en el que s'està retallant únicament coses concretes. 


Eliott Erwitt, Prado Museum
D’aquesta manera i durant els quatre dijous de juny es realitzarà un debat a Twitter en el que es parlaran dels diferents espais de la cultura i de les persones que hi treballen, que hi volen treballar o que hi han treballat. Cada bloc col·laborador penjarà, a més a més, un post reflexiu respecte cadascun dels hashtags, que seràn els següents:


5 de juny #Perfiles, a partir del qual es definiran les persones que configuren els museus; com són o com han de ser. 
12 de juny: #Formación, en el que es parlarà del tipus d'estudis que s'han de seguir per a la tasca en un museu, com aquestes han canviat amb el temps i què es preveu per a un futur. 
19 de juny: #Contractación, la més buscada, aquests temps! Com contracta la cultura? A qui i per a quines tasques? Parlem d'una contractació oberta o tancada?  
26 de juny: #dentroYFuera, on es parlarà dels professionals interns i externs dels museus, de com es relacionen entre ells i amb la institució.
Podreu seguir-ho tot per Twitter amb el hashtag #MuseosPro, i al web http://museospro.com/

Aquest març es va treballar el què, ara toca veure el qui ;)
Comencem dilluns, ens hi acompanyes!?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada